facebook

5 argumente în favoarea investiției în campanii Facebook

Lansat în 2004, Facebook a crescut incredibil de repede, ajungând astăzi la 2,6 miliarde de utilizatori. Viața așa cum o știam s-a schimbat radical, iar Facebook a devenit în scurt timp un spațiu unde oamenii își împărtășesc aspecte din viața personală, păreri și idealuri. Supus multor controverse, acest canal social media rămâne chiar și astăzi, după atâția ani, un foarte bun canal de promovare. Iată 5 argumente în favoarea investiției în campanii Facebook.

DISCLAIMER: Aceste informații nu se aplică pentru brandurile care se adresează generației Z (tinerii cu vârste cuprinse între 5 și 25 de ani). 

1.Facebook are cel mai mare număr de utilizatori dintre toate canalele social media

Conform ultimelor date puse la dispoziție de Zelist, în iunie 2020 existau 11 milioane de utilizatori Facebook în România, ceea ce înseamnă că mai mult de jumătate din populația țării noastre are un cont activ pe această rețea social media.

Dat fiind numărul mare de utilizatori, cu siguranță publicul nostru țintă se află și el acolo. Este drept că pentru generația Z, cei născuți începând cu 1995, lucrurile se întâmplă cu totul diferit. Dacă brandul tău se adresează generației Z, nu recomandăm promovarea pe Facebook. Comunicarea cu acest tip de public este diferită și va fi abordată într-un articol separat.

2. Facebook oferă libertatea să-ți selectezi foarte atent publicul

Să presupunem că ai un boutique care vinde produse vegane în județul Sibiu și vrei ca brandul tău să fie cunoscut doar acolo. Cum faci acest lucru? Facebook îți pune la dispoziție o mulțime de filtre, cu ajutorul cărora, prin excludere sau adăugare, vei ajunge la potențialii tăi consumatori. Bugetul tău va fi cheltuit eficient fiindcă mesajele vor ajunge nișat, doar către publicul tău țintă. Știai, de pildă, că poți selecta doar utilizatorii iPhone sau doar pe cei Android? Sau că te poți adresa doar celor care au studii postuniversitare?

3. Facebook este ieftin în comparație cu alte canale social media

Dacă îți cunoști publicul țintă foarte bine și setezi campaniile în mod corect, iar vizualurile tale respectă câteva reguli esențiale, cu siguranță mesajele vor ajunge la locul potrivit, cu un buget destul de mic. Zilele trecute, colegii din agenție au creat o campanie pentru o firmă de recrutare, care dorea să promoveze un anunț de angajare pentru zona de nord a țării. Cu un buget de 150 de lei, mesajul a fost citit de 80 000 de utilizatori, ceea ce s-a convertit în peste două sute de CV-uri și zeci de telefoane. Spre deosebire de Instagram, care este foarte apreciat, dar destul de scump, raportat la ROI, Facebook este platforma care îți permite să cheltuiești rezonabil și să ai rezultate bune spre foarte bune.

Facebook

4. Facebook este util pentru majoritatea tipurilor de business

Indiferent dacă ai un business în domeniul Horeca, construcții, producție, agricultură ori IT, Facebook este spațiul ideal unde îți poți promova activitatea. Ai posibilitatea să postezi evenimente, noutăți, iar crearea grupurilor de fani este un element pe care nicio altă platformă nu o deține la acest nivel. Paginile brandurilor și al personalităților au devenit de-a lungul timpului locul de întâlnire al utilizatorilor care împărtășesc valori comune, sau, pur și simplu, iubesc aceleași produse sau servicii. Din această perspectivă, administrarea corectă a acestora va ajuta business-ul să dezvolte o relație de încredere cu consumatorii săi și va crea premisele unei dezvoltări sănătoase în planul imaginii.

5. Live streamingul din Facebook salvează piața evenimentelor în această perioadă

Piața evenimentelor a fost dur lovită, majoritatea conferințelor, a workshop-urilor și a lansărilor fiind anulate sau, în cazurile îndrăznețe, mutate în on-line. Primii care au reacționat au fost cei care au fost pregătiți să se adapteze și să înțeleagă rapid situația în care ne aflăm cu toții. În acest context, Facebook a fost elementul salvator, care transmite și înregistrează o multitudine de evenimente on-line. Durata streamingului este absolut suficientă: opt ore pe calculator și patru ore pe telefon. Vom vedea în perioada următoare o abundență a evenimentelor on-line, business-urile concentrându-și eforturile și în această zonă.

În concluzia acestui articol, pariem pe Facebook pentru o promovare clasică, sigură, cu un ROI (return on investment) agreabil. Dacă ai nevoie de specialiști în social media, suntem aici.

 

***Hamsa Communication is a communication agency who delivers branding services, web design, social media campaigns, media relations, and other complex communication strategies. Based in Bucharest and rooted in Tel Aviv, Hamsa Communication has projects all over the world and managed for many years different types of projects for multiple domains. Its mission consists of building revolutionary brands who understand the customers’ need for quality and professionalism.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.